Zeeland's Roem
(http://www.zeelandsroem.nl/)
Vers
Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes.Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes. Zo’n 150 mensen spannen zich dagelijks in om het beste resultaat te bereiken.

Roem van Yerseke is specialist in:

Mosselen

Verse mosselen, mosselconserven, diepvries mosselen, mosselspecialiteiten (Sea Bites) en vers gekookt mosselvlees. Deze mosselvarianten worden in verschillende maten, verpakkingen en smaken geleverd.

Oesters

Platte oesters (Ostrea edulis) en Creuses ‘Fines de Zélande’ (Crassostrea gigas). Verschillende soorten en maten zijn het hele jaar beschikbaar in de traditionele houten mandjes of in lekvrije verpakkingen.

Garnalen

De Hollandse garnaal (ofwel de grijze garnaal of Noordzee garnaal), MSC koudwatergarnalen en een breed assortiment aan tropische garnalen.
Om het u gemakkelijk te maken levert Roem van Yerseke een groot aantal aanverwante artikelen zoals mosselpannen, mosselsauzen, mosselkruiden, kookmarinade, schelpdiervariatie, Japanse zeewiersalade (Chuka Wakame) en oestermessen.

Waarom kiest u voor Roem van Yerseke als partner?

• Kwaliteitsgarantie door beheersing van het proces van kweek tot eindproduct.
• Geografische spreiding met uitgestrekte kweekpercelen in Zeeland en de Nederlandse en Duitse Waddenzee.
• Roem van Yerseke is BRC A-grade gecertificeerd.
• Toekomstgericht denken en handelen door het opzetten en uitvoeren van Aquacultuurprojecten met bijvoorbeeld MZI’s (Mosselzaad Invang installaties) en Schelpdier Hatchery (Broedhuis voor schelpdieren).
• Promotionele ondersteuning van het merk Zeeland’s Roem.
• Meedenken met u als partner als het gaat om acties, nieuwe verpakkingen, nieuwe producten.

Ondanks de vergaande automatisering staat persoonlijk contact bij Roem van Yerseke voorop. Ons verkoopteam staat altijd voor u klaar. De binnendienst voor telefonisch contact en de buitendienst maakt graag een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Certificering Roem van Yerseke

Roem van Yerseke B.V. is een gecertificeerd bedrijf dat staat voor kwaliteit, duurzaamheid en hygiëne. Dit blijkt uit de verkregen certificaten, te weten:
• BRC 'A-Grade' certificaat voor mosselen, oesters en garnalen.
• MSC Chain of Custody Standard voor duurzame visserij.

BRC - British Retail Consortium

Om dit certificaat te kunnen behalen moeten er een aantal objectief controleerbare standaarden zijn ontwikkeld die de kwaliteit en vooral ook de voedselveiligheid van de geproduceerde producten kunnen garanderen. Verder geldt dat er jaarlijks een audit volgt, waarin gecontroleerd wordt of de opgezette procedures inderdaad gevolgd worden. Deze doorlopende controle is voor u de verzekering dat wij niet anders kunnen dan produceren volgens de hoge normen die vastgelegd zijn binnen BRC.

Het behalen van dit certificaat onderstreept de bedrijfspolitiek van Roem van Yerseke om consequent te werken aan de kwaliteit en kwaliteitsborging van al haar producten.

Begin 2010 is Roem van Yerseke weer door SAI Global aan een controle op de strenge kwaliteitseisen volgens BRC onderworpen. De continue kwaliteitsbewaking en verbetering op onze productiefaciliteiten alsmede de efficiënte werkwijze van ons gekwalificeerde en ervaren personeel heeft wederom haar vruchten afgeworpen. De inspanningen van Roem van Yerseke hebben geresulteerd in een 'A-grade' op het certificaat. De A-gradatie is op dit moment het hoogst haalbare binnen BRC. Uiteraard zijn wij trots op deze erkenning.
Ook in de toekomst zullen wij ervoor zorgen dat wij onze certificering meer dan waard zijn. U kunt vertrouwen op de kwaliteit van Zeeland's Roem!

MSC Marine Stewardship Council

Roem van Yerseke is in het bezit van het Marine Stewardship Council (MSC) Chain of Custody Standard certificaat. MSC is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die als doel heeft de overbevissing in de wereld terug te dringen. MSC heeft de enige wereldwijde standaard voor duurzame visserij ontwikkeld in samenwerking met verschillende wetenschappers en visserijexperts. MSC werkt volgens de richtlijnen van de Verenigde Naties. Deze standaarden voldoen aan de zwaarste praktijkcriteria van de wereld en helpen de vismarkten transformeren naar duurzame visserij.

Naast certificering zorgt MSC ook voor beloning en herkenning, bewustwording van de consument en educatie. MSC heeft tevens zijn krachten gebundeld met werelds grootste merken en werkt samen met ontwikkelingslanden (www.msc.org).

Roem van Yerseke – Op weg naar duurzaamheid

Vernieuwingen in de sector zijn hard nodig. We hebben te maken met tal van externe factoren, regels van de overheid, meekijkende milieuorganisaties en de grilligheid van de natuur. We kunnen die niet veranderen, maar wel proberen ons zo goed mogelijk aan te passen. Dit blijkt uit de oprichting van en participatie in verschillende aquacultuurprojecten.

Schelpdierhatchery - van eitje tot mosselzaad

Met de oprichting van een Schelpdierhatchery in 2005 heeft Roem van Yerseke als eerste een grote stap gemaakt. Hier bevinden we ons in het stadium voorafgaand aan het mosselzaad. Dit is weliswaar een investering met enig risico, maar wel met visie en met oog voor de toekomst, het milieu en duurzaamheid.

In de Hatchery worden verschillende ouderdieren (o.a. mosselen, oesters, tapijtschelpen) aangezet tot paaien en larven worden opgekweekt tot broed van ongeveer één cm. Het begint allemaal met het conditioneren van de ouderdieren. Door de watertemperatuur

te veranderen wordt het voorjaar nagebootst. Ouderdieren, larven en broed hebben een goede voeding nodig. Deze bestaat uit ruim elf soorten algen die ook gekweekt worden in de Hatchery. Het kweken van mosselzaad bestaat uit drie fasen:

1. hatchery-fase: van bevrucht eitje tot larve van 200 μm
2. nursery-fase: van larve van 200 μm tot broedje van 3 mm
3. growout-fase: van broedje van 3 mm tot zaad

Kortom, een onderneming die veel expertise eist en uiterst interessant is. Lees meer >>

Mosselzaad Invangsysteem (MZI)

In 2002 is Roem van Yerseke gestart met een onderzoek naar het meest geschikte systeem om mosselzaad in te vangen in de Nederlandse Delta, de Waddenzee en de Duitse Waddenzee.

Een mosselzaad invangsysteem (hierna MZI genoemd) maakt gebruik van het principe dat mossellarfjes die in het water zwemmen een collector zoeken. Dit is een soort anker om zich aan vast te hechten zodat ze daarop door kunnen groeien tot een klein mosseltje: het mosselzaadje. Als het mosselzaad aan de MZI groot genoeg is, één à twee cm, dan wordt dit geoogst met behulp van een machine die de mosselzaadjes eraf borstelt, opzuigt en verzamelt. De mosselzaadjes worden uitgezaaid op de mosselkweekpercelen zodat ze verder kunnen groeien.
Roem van Yerseke is op alle fronten klaar voor een succesvolle en duurzame toekomst!

Kijk op www.zeelandsroem.nl voor meer informatie over deze ontwikkelingen.

Websites:

·          www.roemgroup.com
·         
www.roemgroup.eu
·         
www.roemgroup.net
·         
www.roemgroup.nl
·         
www.roemvanyerseke.com
·         
www.zeelandsroem.com
·         
www.zeelandsroem.nl
·         
www.zeezuiver.com
·         
www.zeezuiver.nl


Roem van Yerseke B.V.
Groeninx van Zoelenstraat 35
4401 KZ Yerseke
Tel +31(0)113 - 57 7720
Fax +31 (0)113 - 57 2887

 

 


Terug
 Evenementen
Copyright - Algemene voorwaarden