Loon, Van - Buitengewoon Vlees
(http://www.vanloonvlees.nl/)
Diepvries, Koelvers, Vers
Van Loon levert vers vlees, kant & klare vleesproducten en vlug klaarproducten aan retail, foodservice en maaltijdproducenten. Van Loon beschouwt elke klant als uniek. Dit maakt van Van Loon een partner die flexibel is en meedenkt: u wilt immers vlees met de juiste smaak, de juiste vorm, de juiste hoeveelheid en op het afgesproken tijdstip. Van Loon begrijpt dat. Gemak, smaak, kwaliteit en rendement zijn in het productaanbod van Van Loon onlosmakelijk met elkaar verbonden.Visie op vlees

Meedenken
Een stukje vlees snijden, iedereen kan het. De benodigdheden: een scherp mes en een mals stukje vlees. Maar voordat dit stukje vlees bij de consument op het bord ligt is een partner in vlees die meedenkt en optimaal inspeelt op uw wensen onmisbaar. Van Loon ontwikkelt sinds 1971 maatwerk vleesproducten die beantwoorden aan de specifieke vragen van zijn klanten. Vanuit zijn omvangrijke ervaring en visie vertaalt de specialist Van Loon zijn vakmanschap in een breed en constant vernieuwend aanbod.

Productontwikkeling
Van Loon is in elk opzicht een volwaardige partner. Productontwikkeling is de kracht van Van Loon: vooruitkijken en weten wat de klant wil. Met een combinatie van ouderwets vakmanschap en moderne procestechnieken zet Van Loon de toon. Van Loon ontwikkelt producten die aansluiten op uw behoeftes. Kwaliteit staat in elke fase van de productie voorop: daar kunt u op vertrouwen.

Maatwerkproducten


Elke klant uniek
Van Loon werkt branchegericht en levert nationaal en internationaal aan retail, foodservice en maaltijdproducenten. Van Loon beschouwt elke klant als uniek. Dit maakt van Van Loon een partner die flexibel is en meedenkt: u wilt immers vlees met de juiste smaak, de juiste vorm, de juiste hoeveelheid en op het afgesproken tijdstip. Van Loon begrijpt dat. Gemak, smaak, kwaliteit en rendement zijn in het productaanbod van Van Loon onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Uw vraag centraal
U bepaalt wat u wilt en hoe u het wilt: kleine volumes handmatig geproportioneerd of juist grote hoeveelheden volautomatisch gesneden vlees. Het door Van Loon ontwikkelde CustomSize convenience-concept houdt de porties en kosten voor u in de hand. Goed om te weten.

 

Historie

In 1971 zet Jos van Loon een slagerij op als onderdeel van HorecaGroothandelsCentrum Jan Louwers in Eindhoven, gericht op afnemers in de horeca. Begin jaren tachtig komen daar enkele institutionele afnemers bij en begint Jos met de uitbreng van goederen. Bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden bij Jan Louwers bouwt Jos in 1987 een eigen pand in Eersel. Een jaar later komt Jos’ zoon Erik in de zaak, in 1993 gevolgd door zijn broer Roland.

Vanaf begin jaren negentig richt Van Loon zich op de ‘out of home’ markt: instellingen, catering en horeca. Later komt daar ook de retail bij; momenteel bestaat ongeveer de helft van de omzet uit vers- of diepvries voorverpakte producten voor de retail.

De kennis en vakmanschap van Van Loon worden steeds vaker toegepast in innovatieve oplossingen. Bijvoorbeeld om vleesdelen die na het uitbenen overblijven te verwerken tot nieuwe producten, of om klantspecifieke producten te ontwikkelen. Van Loon is expert in bijzondere technieken als hechten, getuige het unieke CustomSize concept. Stukken vlees worden met dit concept gehecht tot een rol die eenvoudig en snel zeer nauwkeurig te proportioneren is.

In 1995 nemen Erik en Roland van Loon het bedrijf officieel over; sinds 2001 is Erik enig aandeelhouder. Forse uitbreidingen volgen: in 2003 wordt een nieuwe fabriek geopend voor het produceren van gegaarde vleesproducten, gevolgd door de overname van Convenience Food Tilburg in 2005. Datzelfde jaar verhuist het hoofdkantoor van Eersel naar Best.

In juli 2008 is in Best het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.

 


Van Loon Best BV

Bedrijfsweg 12, 5683 CP  Best, Nederland

T. +31 (0)499 – 37 88 31

F. +31 (0)499 – 32 70 99


Terug
 Evenementen
Copyright - Algemene voorwaarden