Wijko
(http://www.wijkofoodservice.nl/)
DKW
Voor ambachtelijk bereide producten van hoge kwaliteit met een uitstekende smaak moet u bij Wijko zijn. Sauzen en dressings van Wijko zijn een vaste waarde in uw keuken, waar uw gasten lekker van zullen genieten.Wijko is in 1958 opgericht door twee heren: Nicolaas Weijsenfeld en Hendrik Koopman.

Nicolaas Weijsenfeld was kok op diverse cruiseschepen (o.a. Holland Amerikalijn) en in gerenommeerde restaurants (o.a. Astoria, Carlton en De Witte). Hij had als hobby het mengen van kruiden en specerijen. De vraag van regionale bedrijven naar deze mixen steeg behoorlijk.

Hendrik Koopman was vertegenwoordiger in zuurwaren. Eind jaren '50 doet hij een voorstel aan Nicolaas om op provisiebasis de producten van Nicolaas te gaan verkopen. Hiermee ontstaat het bedrijf Wijko.

Na diverse verhuizingen en uitbreidingen vindt in 1989 de verkoop plaats van Wijko aan Suikerunie/Cosun. Na aankoop van diverse bedrijven door Suikerunie ontstaat in 1998 Unifine Sauces & Spices, waarvan Wijko onderdeel gaat uitmaken.

In juni 2008 bereiken H.J. Heinz en Unifine Sauces & Spices definitief overeenstemming over de verkoop van het merk Wijko aan H.J. Heinz.

 

 

Satésauzen

Wijko staat vooral bekend om zijn satésaus. Dat is niet voor niets, want naast makkelijk en veelzijdig zijn de Wijko-satésauzen vooral heel erg lekker (volgens de consument en de kenners!). Alleen de allerbeste natuurlijke ingredienten worden erin verwerkt. En dat proef je!

 

Sausspecialiteiten

Naast satésaus heeft Wijko een groot assortiment aan rode sauzen, zoals Barbecuesaus, Pangangsaus en Zigeunersaus, en gele sauzen, zoals Knoflooksaus, Cocktailsaus en Remouladesaus.

 

Sausdispensers

De allerlekkerste sauzen verdienen de allerbeste dispensers. Daarom ontwikkelde Wijko een unieke sausdispenser voor professioneel gebruik. Met de WijkoMatic® krijgt u automatisch de juiste dosering, blijven uw sauzen automatisch op smaak en voldoet u automatisch aan de strengste eisen van hygiëne. De satésaus en de grootste smaken van de gele en rode sauzen zijn verkrijgbaar voor de WijkoMatic® Sausdispenser.

 

 

 

Dressings

Tevens heeft Wijko een groot aantal heerlijke dressings die u kunt gebruiken voor over een salade. Daarnaast is de dressing uiterst geschikt als garnering op het bord of als topping op broodjes.

 

Basisproducten

Tot slot heeft Wijko een verscheidenheid aan basis voor sauzen, soepen en bouillons,
zoals Bouillonpasta, Knoflookpulp en Spareribmarinade.

 


                 


Heinz Foodservice Nederland
Kantorenpark De Breul
Arnhemse Bovenweg 160-178, 3708 AH Zeist
Postbus 217, 3700 AE Zeist
T. +31 (0)800 – 366 36 275

 


Terug
 Evenementen
Copyright - Algemene voorwaarden