Ekro - VanDrie Group
(http://www.ekro.nl/)
Diepvries, Vers
Ekro is gespecialiseerd in kalfsvlees. Ekro slacht en verwerkt ruim 350.000 kalveren per jaar en is de grootste kalfsvleesproducent ter wereld. Klanten van Ekro zijn retailers, producenten van voedingsmiddelen en foodservice.In de VanDrie Group keten wordt in eigen beheer het kalfsvlees geproduceerd. "Group Grown" staat voor kalfsvlees dat op natuurlijke basis geproduceerd is binnen de gesloten verticale productiekolom van de VanDrie Group. De kalveren worden in groepen gehouden, zodat zij zich vrij kunnen bewegen.

Bepalend voor de malse en fijne structuur van het vlees is het voerpakket dat samengesteld is uit melkproducten, die aansluiten op de natuurlijke voedingsbehoefte van het jonge dier. Daarnaast wordt het kalf bijgevoerd met snijmaïs.

Group Grown kalfsvlees is hoogwaardig, veilig kalfsvlees afkomstig van kalveren die diervriendelijk zijn gehouden.

 

Kalverhouderijen

De kalveren worden bij de aangesloten kalverhouders in groepen gehouden zodat zij zich vrij kunnen bewegen. De groepen worden zorgvuldig samengesteld op basis van de vastgestelde voorwaarden en afmetingen voortvloeiend uit het tripartiet akkoord, gesloten tussen de Nederlandse Overheid, de Nederlandse Dierenbescherming en het Nederlands bedrijfsleven. Nederland loopt met dit akkoord vooruit op de Europese wetgeving.

De kalverhouders omringen de kalveren continue met hun professionele en ambachtelijke zorg voor het individuele dier. De kalverhouders staan onder strikte controle van diverse instanties waaronder de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV). Daarnaast worden zij vanuit de VanDrie organisatie begeleid door houderijspecialisten.

De huisvesting van de kalveren voldoet aan strenge voorschriften die het welzijn van het kalf bevorderen zoals bewegingsvrijheid, lichthoeveelheid, ventilatie, frisse luchtaanvoer en drinkgelegenheid.

Group Grown kalfsvlees is bovendien gewoon lekker, mager en mals.

 

Voeding

Het hoofdbestanddeel van de voeding is kalvermelk welke mede verantwoordelijk is voor de fijne structuur van het karakteristieke kalfsvlees. Kalvermelk bestaat uit zuivere melkproducten zoals magere melkpoeder en weipoeder, aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen die de gezonde groei van het kalf ondersteunen. De kalveren krijgen aanvullend ruwe celstoffen, waaronder snijmaïs, toegevoegd aan hun voedingsprogramma, waardoor de maag- en darmwerking van het kalf zich op een natuurlijke wijze ontwikkelt. Uiteraard is Group Grown kalfsvlees vrij van groeibevorderaars en andere ongewenste stoffen.

In alle stadia van de houderij en voedingsfase controleert de onafhankelijke Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) hierop. In het geval van overtreding legt het SKV zware sancties op. Daarnaast controleert het SKV ook op de naleving van de voorschriften in het kader van het Identificatie- en Registratiesysteem en op de IKB-regelgeving.

Group Grown kalfsvlees laat zich makkelijk bereiden en is eindeloos te combinderen met andere producten.

 

Geschiedenis

Ekro is in 1952 gestart als onderneming en is altijd gespecialiseerd geweest in de productie van kalfsvlees. In 1988 werd het bedrijf te klein en werden een nieuwe slachterij en vleesverwerkingsbedrijf gebouwd op het ruime industrieterrein in Apeldoorn Zuid op de Laan van Malkenschoten.

Sinds 1994 is Ekro onderdeel van de VanDrie Group: wereldmarktleider in kalfsvlees, die in alle stadia van de productieketen actief is. De toenemende vraag van klanten naar uitgebeende producten, was aanleiding om in 2001 een moderne nieuwe uitbenerij te bouwen. Ekro is de grootste kalfsvleesproducent ter wereld.

De verkoop vindt plaats door onze eigen medewerkers vanuit de vestiging in Apeldoorn. In Duitsland en Italië heeft Ekro een eigen verkoopkantoor. In Spanje, Portugal en Griekenland werken we samen met agenten.

Dagelijks vindt er contact plaats tussen de verkopers en de inkopers, waar ook ter wereld. Deze contacten zijn telefonisch, per fax of per email.

Afnemers worden regelmatig bezocht, maar ook worden contacten onderhouden op diverse internationale beurzen. Om te weten op welke beurzen Ekro binnenkort aanwezig zal zijn, klik hier: http://www.vandriegroup.com/voorlichting/beurskalender/


 

Ekro - VanDrie Group

Postbus 373, 7300 AJ Apeldoorn

T. +31 (0)55 – 5492192

F. +31 (0)55 – 5492184

 


Terug
 Evenementen
Copyright - Algemene voorwaarden