Heinz
(http://www.heinzfoodservice.nl)
DKW
H.J. Heinz Company is in 1869 opgericht in Sharpsburg, Pennsylvania. Door Henry J. Heinz. Met bijna 45.000 medewerkers in circa 200 landen, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld.

 Ons bedrijf

Heinz Foodservice

Het bedrijf Heinz werd in 1869 in Pittsburgh opgericht door Henry John Heinz. Heinz begon als een van de eerste bedrijven ter wereld met het inmaken en verkopen van verschillende variëteiten tomaten, augurken, mierikswortel e.d. in glas. Het product ketchup groeide al snel uit tot het grootste product, maar tot de dag van vandaag zien we de augurk ('pickle') terug in het logo van Heinz.

Vandaag de dag is Heinz een wereldspeler in food met ruim $ 9 miljard omzet en 45.000 medewerkers. Heinz is marktleider met A-merken in meer dan 50 wereldmarkten.

Heinz is wereldwijd georganiseerd in vier regio's:
- Noord- en Zuid-Amerika;
- Europa;
- Midden-Oosten en Afrika;
- Pacific en Zuidwest-Azië.

In Europa is Heinz met zo'n 16.000 medewerkers vertegenwoordigd in 16 landen met meer dan 30 locaties. Onder de ruim 50 Europese 'powerbrands' zitten bekende namen als Heinz, Plasmon, Weight Watchers en Boston Market. De regio Europa vertegenwoordigt ongeveer 1/3 van de totale Heinz-omzet in de wereld.

Geschiedenis

H.J. Heinz Company

De grote man achter het Heinz-imperium is oprichter Henry John Heinz (1844-1919). Opgegroeid net na de Amerikaans burgeroorlog in Pittsburgh waar de ijzer-, staal- en glasfabrieken gouden tijden beleefden. Al op twaalfjarige leeftijd verkocht Henry fruit en groente uit de tuin van het ouderlijk huis. Dit zakelijke talent benutte Henry in 1869 om samen met zijn vriend en buurman Clarence Noble het bedrijf Heinz en Noble te starten. Zij verkochten ingemaakte mierikswortel, augurken en natuurlijk ketchup. In feite de eerste ‘convenience producten’ ter wereld. Uiteindelijk bleek dit de basis te zijn voor het wereldconcern van vandaag.

Heinz Nederland

In 1958 vestigde Heinz zich met productie en verkoop in Elst (Gelderland). Vandaag de dag produceert deze fabriek ketchup en sauzen voor heel Europa.

In 2001 kocht het Heinz-concern van CSM de bedrijven Honig, Koninklijke de Ruijter, Venz, Brinta, Karvan Cévitam, Roosvicee en HAK. HAK is inmiddels weer verkocht. Vervolgens kocht het Heinz-concern in 2008 van Unifine het merk Wijko. Wijko is in 1958 opgericht door Nicolaas Weijsenfeld en Hendrik Koopman die het bedrijf hebben groot gemaakt in kruiden en (warme) sauzen waaronder satésaus. Door al deze grote overnames. Hierdoor is een geheel nieuwe Heinz-organisatie in Nederland ontstaan met ruim 1.250 medewerkers, verdeeld over vier locaties in het land.

Met een breed assortiment en zeer sterke A-merken is Heinz hiermee in een klap de tweede speler in food geworden in Nederland. Op het hoofdkantoor in Zeist werken ruim 210 personen uit alle oorspronkelijke bedrijven schouder aan schouder samen aan de uitbouw van Heinz.

Download hier meer historische informatie over de H.J. Heinz Company.

Visie & Missie

Samenwerken aan mooie foodmomenten

De H.J. Heinz Company is met bijna 45.000 medewerkers in circa 200 landen een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. In de Benelux neemt Heinz met top A-merken zoals Honig, Kwatta, De Ruijter, Venz, Wijko, Karvan Cévitam, Roosvicee, Brinta en natuurlijk Heinz een leidende positie in food in. Heinz Foodservice is onderdeel van de Heinz-organisatie en richt zich specifiek op de totale Out-of-Home markt (inclusief de toelevering aan de levenmiddelenindustrie).

Onze missie:
Heinz Foodservice wil, als dé professionele partner in voeding met onderscheidende merkconcepten en -producten, eindverbruikers in staat stellen mooie foodmomenten te creëren voor hun gasten.

Om die missie na te streven, willen we succesvol zijn en als zodanig gezien worden door onze klanten. Daarbij zijn integriteit en wederzijds respect voor ons sleutelwoorden in ons denken en doen.

Heinz Foodservice wil samenwerken in de keten. Alleen door een nauwe samenwerking zijn wij in staat u te helpen voldoen aan de speciale wensen en eisen van uw kritische gast.

"Lekker om te weten, Heinz is meer dan ketchup"

Heinz Tomato Ketchup

Miljarden mensen gebruiken Heinz Tomato Ketchup. Het is wereldwijd dan ook het bekendste product van Heinz.

Heinz produceert voor de Nederlandse markt twee variëteiten ketchup:

- Heinz Tomato Ketchup, de èchte... en dat proef je! De originele vertrouwde smaakmaker sinds 1876;
- Heinz Hot Tomato Ketchup, een pikantere ketchup, iets minder zoet door de toevoeging van Spaanse pepers.

Het succes van Heinz Tomato Ketchup schuilt in de smaak die is gebaseerd op het originele en unieke Amerikaanse recept. Verdere kenmerken van Heinz Tomato Ketchup zijn de constante topkwaliteit en het feit dat er geen kleurstoffen, bindmiddelen of conserveermiddelen zijn toegevoegd. Bovendien bevat Heinz Tomato Ketchup geen vet en slechts 107 kcal per 100 gram. Heinz Tomato Ketchup kan als ingrediënt of als smaakmaker in de keuken bijzonder veelzijdig worden gebruikt.

Heinz koude sauzen

Heinz maakt al 135 jaar sauzen in vele variëteiten en smaken. Naast Tomato Ketchup zijn dit onder andere Frites Sauce, Mayonaise en Curry. Om het voor mensen makkelijk te maken van al deze variëteiten te genieten, biedt Heinz verschillende soorten verpakkingen aan, zoals portieverpakkingen, potten, jerrycans, flessen, etc.

Shake syrups en dessertsauzen

Shake syrups worden gebruikt als smaakmaker in milkshakes en worden aangeboden in een pot van 2,15 liter. Om het werken met de syrops te vergemakkelijken, is een doseerpomp ontwikkeld.

Voor het garneren van desserts en ijsjes biedt Heinz diverse varianten dessertsauzen aan in een knijples van 850 ml.

Saladedressings

Salades zijn gezond en gemakkelijk. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Dressing is de smaakmaker die de salade extra lekker maakt. Heinz saladedressings zijn gebaseerd op natuurlijke ingredienten en verkrijbaar in verschillende smaken.

Tomatenproducten

Heinz staat natuurlijk bekend om de tomaat. In het foodservice-assortiment zijn dan ook verschillende tomatenproducten opgenomen. Onder deze productgroep vallen onder andere de Heinz-pastasauzen, de baked beans en de tomatenconcassee.


            


Heinz Foodservice Nederland
Kantorenpark De Breul
Arnhemse Bovenweg 160-178, 3708 AH Zeist
Postbus 217, 3700 AE Zeist
T. +31 (0)800 – 366 36 275

 


Terug
 Evenementen
Copyright - Algemene voorwaarden